Outils personnels
Vous êtes ici : Accueil Binche: “Altijd verder”

Binche: “Altijd verder”

Collegiale.jpgBinche ligt in de regio « Région du Centre » in de provincie Henegouwen, tussen Bergen en Charleroi. De oppervlakte van Binche bedraagt 6.063 hectare. De gemeente bestaat uit Binche, Bray, Buvrinnes, Epinois, Leval-Trahegnies, Péronnes-lez-Binche, Ressaix en Waudrez. Zij telt op dit moment 32.750 inwoners op haar grondgebied.

De oude mijnbouw- en textielstad Binche is bekend voor haar architectonisch patrimonium: haar vestingmuren met 22 torens zijn uniek in België. In de 16de eeuw, onder de regering van Karel V., Germaanse Keizer, Koning van Spanje en Graaf van Henegouwen, beleefde de stad haar bloeitijd. Zijn zus, Maria van Hongarije, woonde vaak in Binche waar zij het oude feodale kasteel door een prachtig paleis vervangde.

De stad is ook erkend voor haar ambachtelike activiteiten, namelijk voor haar kantwerk en haar brouwerij.

Tenslotte is Binche eveneens en vooral wereldberoemd om haar carnaval dat in 2003 door de UNESCO als “Mondeling en Immaterieel Erfgoed van de Mensheid” werd erkend. De Gilles van Binche zijn er fier op om een eeuwenoude traditie levendig te houden en vervullen Binche met een aanstekelijke levensvreugde.

Het devies van Binche is « Plus Oultre ». Dit gaat terug op Keizer Karel en betekent « altijd verder ».

 

Kontakt:

Office du Tourisme de Binche

Grand Place

        7130 Binche

0032/64.33.67.27
tourisme@binche.be

 

Actions sur le document