Outils personnels
Vous êtes ici : Accueil Interne Qrcodes RandoLeval

RandoLeval

Hartelijk welkom in Binche en zijn deelgemeenten : Bray, Waudrez, Buvrinnes, Epinois, Leval-Trahegnies, Péronnes en Ressaix.
Binche is uiteraard vooral bekend voor het Carnaval en de stadswallen.  Maar Binche en de omliggende dorpen hebben nog heel wat meer te bieden op vlak van historisch erfgoed, geschiedenis, natuur, cultuur en folklore.
Deze speciaal uitgestippelde wandelwegen laten u dit alles ontdekken.
Prettige wandeling aan iedereen !

Rondgang van Leval-Trahegnies


Deze wandeling brengt u naar de vijvers van « La Case » en naar de hoogten van Leval-Trahegnies.  Deze route laat u genieten van rust en natuur en leidt u onder andere langs molen « Stoclet » (gebouw uit 1795, erkend als Waals erfgoed), langs een prachtig zicht op Binche en “La Région du Centre” (de lift van Strepy-Thieu, de windmolens van Estinnes, langs de terrils (steenkoolbergen) en bij mooi weer zelfs naar Mons-Borinage.

Er is een omweg voorzien langs “Le Château Trigallez” voor zij die geïnteresseerd zijn in de permanente tentoonstellingen van “Le Centre d’Initiation à la Nature et à l’Environnement”, verantwoordelijk voor het herstel, de bescherming en het behoud van de terrils.

Actions sur le document